5 Idea Bisnes Di Rumah 1

PKP, Perintah Kawalan Pergerakan … Selepas seminggu diisytiharkan PKP bermula 18 Mac 2020, ramai yang terkesan dari segi ekonomi atau kegiatan seharian.

Tetapi ada juga yang bertambah peluang niaga macam delivery, berniaga online, berniaga mask , hand sanitizer dan macam-macam lagi lah.

Anda tak ada idea nak buat apa dirumah ? Jom tengok 5 Idea Bisnes Di Rumah yang anda boleh dapatkan dan belajar …

#1 Bisnes Bakeri

Boleh menjadi pendapatan sampingan bukan saja buat suri rumah, tapi yang lelaki jugak boleh cuba.
Cupcake, Kek Chocolate Moist, Kek Cheese, Muffin dan croissant home made memang produk yang ada permintaan yang sangat tinggi.

Tak pandai ? Puan Nik Roslin Nik Men,pengusaha bakeri sambilan boleh tolong ajarkan anda .

Kenapa bakeri atau roti ?

1. Kos nak mula yang minima . Tak perlu buka kedai.
2. Tak susah nak menjual, tunjuk gambar dan harga, pelanggan yang minat dan terliur akan beli. Betul?
3. Tak ada risiko lambakan stok sebab ada orang order baru lah anda bikin.
4. Rumah anda akan berbau wangi dengan bau roti .. haha

Anggaran pendapatan tambahan sebulan RM200 – RM1000!
Jom Mula Bisnes Bakeri Di Rumah

#2 Bisnes Makan & Delivery

Idea ni mungkin boleh berkait rapat dengan Idea Bisnes bakeri di atas. Ideanya lebih kurang sama, makanan tapi ditambah dengan penghantaran terus kepada pelanggan.
Ya la kalau pelanggan tak boleh keluar rumah atas sebab PKP atau sebab-sebab lain, malas nak keluar salah satu nya. Kita buat sekali dengan servis penghantaran.

Modal juga minima mungkin sebab tak perlu buka kedai, tak perlu berpanas hujan di tepi jalan, tak perlu pikir nak bayar sewa kedai. Masak dekat rumah dan hantar.

Tak tahu nak mula, tak tahu nak buat apa, jangan risau , Abang Speggo ada sediakan ‘รงase study’ beliau jalankan Bisnes Makan & Delivery
Abang Speggo juga dedahkan cara beliau dapatkan 100 contact pelanggan pertama dengan pantas.

Anggaran pendapatan RM75 ke RM200 sehari !

5 Idea Bisnes Di Rumah 2

#3 Bisnes Lazada

Bisnes ni ramai yang dah buat. Tapi masa PKP makin ramai pembeli jugak, jadi permintaan yang tinggi yang boleh memberi lebihan rezeki kepada peniaga online.

Jualan face mask, hand sanitizer semakin mendapat permintaan. Dua barang ni akan sentiasa ada permintaan sepanjang tahun 2020 ni, walaupun semua orang dah kembali bekerja dan keluar dari rumah menjalankan aktiviti harian. Orang akan pakai juga mask dan hand sanitizer pabila berada di luar rumah.

Selain dari dua barang tu, banyak lagi barang-barang yang ada permintaan sepanjang masa. Jadi anda tak perlu pening kepala nak jual apa, atau macam mana nak buat website jualan anda sendiri.

Jom tengok sales sehari di Lazada !

5 Idea Bisnes Di Rumah 3

Anda boleh cuba-cuba menjual di Lazada, tapi awas anda juga boleh kerugian jika tidak kena caranya.
Perlukan bantuan dan panduan ? Saudara John Jenin , Otai Seller Di Lazada, Shopee & Lelong! ada sediakan panduan yang lengkap untuk anda

Klik sini – > Jom mula bisnes lazada

#4 Bisnes Produk China – Lubuk Murah

Ini bukan shopee, bukan Ali Express, bukan Taobao, bukan 1688 !
Lubuk murah ni hanya gunakan apps di smartphone saja. Yes barang yang berkali ganda murah dari tempat yang disebutkan tadi.

Dari lubuk ni, anda nak beli 1 unit boleh, untuk anda sendiri atau nak beli banyak-banyak untuk anda jual pun boleh. Dua dua dapat harga borong.

5 Idea Bisnes Di Rumah 4

Apa nak buat kalau dah dapat lubuk ni ?
Apa lagi, ambil pre-order daripada kawan-kawan dan saudara mara dahulu. Kemudian barulah dapatkan pasaran yang lebih luas.
Kalau ada modal dahulukan beli barang, kemudian jual di Fb atau wasap grup.

Jom tengok di sini Lubuk Apa yang murah sangat-sangat tu !

#5 Ejen Viral

Bisnes yang last ni lain sikit sebab ini anda akan menjual produk digital.
Yang di atas tu semua produk fizikal.
Contoh produk digital ni macam panduan eBook dalam bentuk format PDF yang boleh dibaca terus dari smartphone. Atau panduan berbentuk video.

Hasil dari bisnes produk digital ! bulan Mac 2020.. Masa PKP nih..

5 Idea Bisnes Di Rumah 5

Apa yang Ejen Viral ajar ? Anda akan dapat buat teknik yang menjual secara automatik masuk sales. Tapi kena lah setup dulu kali pertama, lepas tu anda cuma monitor sales masuk.

Nak tahu lebih mendalam lagi tentang ni dan belajar terus sila bertemu dengan Sifu Adilah, Shahrul dan Abdul Halim di sini

Kesimpulannya , anda boleh pilih yang mana anda yakin boleh jalankan hanya dari rumah anda sahaja. Banyak lagi sebenarnya idea bisnes di rumah yang boleh anda buat. Ini pun baru pendapatan dalam Ringgit Malaysia, yang pendapatan dalam USD pun anda boleh buat ! ..

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.