Salam dan Selamat Sejahtera ..

Biasanya bulan tahun baru cina ni, ramai dropshipper , ebayer akan berhenti sekejap untuk jalankan bisnes kerana supplier dari China akan bercuti lebih kurang 1 bulan.

Jadi sebagai alternatif untuk terus menerima gaji dalam USD walaupun Ringgit sudah mulai mengukuh, tetapi pendapatan USD masih lumayan , saya telah terjumpa dengan satu lagi kaedah menjana wang USD !  Kaedah ini bukanlah baru di arena pendapatan Internet, tetapi telah di permudahkan langkah-langkahnya oleh Tuan Malek. Beliau telah memperoleh USD3412.46 dengan hanya promot 1 produk sahaja tanpa FB Ads, tanpa iklan di grup-grup FB, tanpa whatsapp . Tonton video ni, beliau tunjuk ‘live’ komisen beliau.

Sebelum saya teruskan cerita kaedah apakah ini, saya tunjukkan lagi bukti komisen yang lumayan …

Ini bukti komisen lagi , student lain pula…

 

Jadi bagaimana mereka ini boleh menjana pendapatan usd dengan kedah ini ?

Clickbank .. mungkin pernah terlintas di mata anda perkataan ini, mungkin anda pernah mengkaji cara pendatapan clickbank ini. Dan mungkin juga anda tak pernah langsung tahu apa itu Clickbank !

Apa itu Clickbank ?

Clickbank adalah marketplace terbesar di dunia untuk produk digital dan sekarang sudah ada produk fizikal. Clickbank sudah wujud sejak 1998 lagi, sehingga ke hari ini clickbank masih lagi wujud. Kalau mereka tak bayar komisen sudah tentu clickbank sudah lama mati kan ?

Clickbank bukan sahaja terkenal dengan ribuan produk tetapi clickbank juga terkenal dengan ‘highly trusted’ marketplace untuk pelanggan membeli melalui ‘payment processor’nya, untuk vendor dan juga untuk affiliate.

Dua sifu yang telah menemui kaedah ini telah mula memasarkan produk-produk clickbank sejak 2008 lagi dengan menjadi affiliate mereka.

Pendapatan komisen yang telah beliau kongsikan dalam video di atas adalah dari jenis pemasaran affiliate atau lebih di kenali sebagai affiliate marketing. Ini bermakna kita hanya daftar di laman web clickbank.com sebagai affiliate. Bagi memudahkan pemahaman anda, affiliate itu dalam bahasa mudahnya adalah macam agen dropship yang tidak memegang stok barang. Cuma yang membezakan dropship dan affiliate adalah, affiliate hanya kongsikan url (link) yang di berikan produk owner secara online. Jika ada pembelian melalui link tersebut anda akan mendapat komisennya.

Tentu anda hendak tahu berapa banyak komisen yang di bayar oleh clickbank untuk 1 jenis produk bukan ?. Bagi produk didital clickbank menawarkan sehingga 90% komisen dari jualan untuk satu-satu jenis produk. Maknanya, jika produk tersebut harga jualan nya RM 100 , bagi setiap jualan yang anda hasilkan anda akan di bayar sebanyak RM 90 ! Banyakkan ? Lagi best clickbank bayar dalam bentuk US Dollar…seronokkan ?. Mahu tahu bagaimana anda boleh buat duit dengan clickbank ?…teruskan membaca…

Dua Step Penting Untuk Dapatkan Pendapatan USD Dari Clickbank

1- Research (Kajian)

Oleh kerana di clickbank mempunyai lebih dari 5000++ produk buat masa ini. Jadi kajian sangat penting untuk menentukan kejayaan anda meraih komisen hasil jualan di clickbank. Tersilap memilih produk yang belum sampai trendingnya , atau produk yang “sejuk” akan menyebabkan and sukar membuat jualan dan akhirnya anda kecewa sendiri. Frust sendiri. Selain itu, kesilapan memilih produk yang tinggi kadar refund nya juga akan menyebabkan anda sukar mendapatkan keuntungan yang tinggi. Jadi, saya cadangkan jika anda hendak memilih produk pastikan produk tersebut mestilah :

  • Mempunyai permintaan (Graviti di antara 10-50)
  • Produk yang sudah atau hampir masuk musim trend nya.
  • Produk yang mempunyai zero atau low refund rate (2% or below)

Bagaimana anda research produk tersebut ? Anda boleh terus pergi ke clickbank.com dan lihat di bahagian ‘affiliate marketplace’. Anda boleh research produk-produk yang ada di dalam clickbank di situ.

Eh..Kejap ..sebenarnya bagi memudahkan anda buat research, dalam panduan video cbmethod, beliau ada kongsikan secara mendalam bagaimana buat research dengan menggunakan tool ‘free’ yang beliau guna sendiri bagi mendapatkan produk-produk yang hot dan trending serta low refund.

 

2- Promosi

Setelah anda mendapatkan link affiliate anda di clickbank, anda sudah boleh buat promosi atau marketing. Banyak blog-blog atau video-video di luar sana mencadangkan anda buat promosi begini (antaranya) :

a- Facebook : Masalah utama anda hendak promosikan di facebook, anda letak link affiliate clickbank sahaja pun tak boleh, jadi bagaimana nak promot ? InshaAllah dengan gunakan cara cbmethod anda boleh promosikan di facebook. (komisen beliau di atas tidak melibatkan facebook dan facebook ads!)

b- Blog & SEO : Cara ini cara evergreen. Ramai otai-otai antarabangsa telah lakukan. Untuk menaikkan blog anda supaya mendapat ranking sekurang-kurangnya di first page google bukanlah suatu kerja yang mudah. Dengan pelbagai update algo google seperti penguin, panda, hummingbird dan lain-lain menjadikan anda lagi pening kepala dan banyak menghanguskan duit untuk buat macam-macam tier backlink blog anda.

Alhamdulillah terhasilnya cbmethod yang panduannya beliau bina sendiri hasil pengalaman beliau sendiri dapat menemui cara promosi yang cepat dan mudah untuk melakukan jualan di clickbank seterusnya menjana komisen usd anda yang pertama! 

Ini hasil orang yang betul-betul baru nak jana Komisen USD .. Iklan hari Jumaat, hari Sabtu dah dapat komisen !

 

Modal iklan RM19.86 .. Profit USD51.23

Bagaimana ? Teruja untuk belajar ?

Nota untuk anda sebelum anda mendapatkan panduan ini. Panduan ini adalah dalam bentuk video supaya memudahkan anda belajar sambil buat sendiri.

 

  • Video 100% Bahasa Melayu – Ya, mudah untuk anda faham & ikut setiap langkah yang ditunjukkan. Tak perlu rujuk lambakan info di youtube atau google yang tak berapa jelas.
  • Plugin & Skrip khas – ini antara ” ramuan rahsia “ yang menjadikan panduan ini unik dan berjaya hasilkan pulangan!
  • Kaedah yang dikongsikan adalah proven!  – Lihat feedback student panduan ini diatas. Orang baru pun boleh buat income usd! Jadi anda tak perlu ragu-ragu lagi
  • Group Support yang MANTAP!  – Selain video anda juga akan diberi akses masuk ke GROUP SUPPORT, segala masalah dan soalan akan dijawab dalam group.
  • Free Update – Ya! Video-video akan dikemaskini bersesuaian dengan perkembangan semasa. Malah ada juga video yang dibuat untuk menjawab soalan pengguna panduan!

Anda juga perlu bersedia dengan Laptop / Komputer dan sudah tentu Internet Connection. Tidak boleh dilakukan dengan menggunakan handphone sahaja.

Dan anda juga perlu bersedia untuk keluarkan modal tambahan.

 

Jika anda bersedia , KITA BOLEH JUMPA DI GRUP SUPPORT SELEPAS ANDA DAPATKAN PANDUAN DISINI

 

Kalau nak tahu lebih lanjut dahulu info-info berkaitan clickbank ni, anda bolehlah subscribe di sini dahulu.

Nama Panggilan Anda:
Emel Terbaik Anda:
JOM BUAT DUIT DENGAN AFFILIATE

Dapatkan laporan percuma bagaimana anda boleh jana pendapatan sampingan sebagai affiliate produk-produk digital. Nak daftar sebagai affiliate pun percuma sahaja.

Anda berminat untuk santai-santai menjana pendapatan sampingan, sila isikan alamat emel terbaik anda di bawah dan tekan butang  DOWNLOAD.

Pastikan EMEL anda adalah betul dan aktif, maknanya emel yang anda baca setiap hari.

About Admin

faridmokhtar
- ONEXOX Official Dealer
- Web Developer
- Affiliate Marketer

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.