Mungkin anda selalu fikir, benda apa boleh jual dekat ebay ni?
Boleh laku tak kalau jual barang ni ?

Kalau letak barang apa saja pun , akan ada orang yang membelinya. Sebab apa ?
eBay ni platform jual beli atas talian antarabangsa. Orang luar negara ni kebanyakkannya selesa membeli secara online.

Ok, ni nak cerita seller dari Malaysia. Akaun masih baru.
Tahun 2016. Tapi dah berjaya buat jualan 5 angka 100% di eBay.

Barang apa yang dia jual ? Macam di tajuk artikel ni, Tudung !

Walaupun jualan tak banyak setiap hari, tapi konsisten.Setiap bulan mesti ada jualan.
Jom tengok hasil jualan beliau dalam USD !.

Cuba tengok sales dia ni setiap bulan..dalam usd ni tau. sila kira darab dengan 4.44 (Tukaran mata wang USD pada masa artikel ni ditulis)

Tengok akaun dia di eBay.Brand tudung Aida Naim. Dalam 8 bulan terjual 173 helai tudung.

Jom kira kos dan untung.
kos sehelai paling murah RM32 = USD 7.2

Shipping : rm8 = usd1.8 ( guna flexipax)

jual : RM80.25 = usd18.14

ebay fees : usd1.81

paypal fees : usd0.83

net profit seunit : usd18.14 – usd7.2 – usd1.8 – usd1.81 – usd0.83 = usd6.47 @ RM28.62

seller ni dah berjaya jual 22 helai kalau ikut rekod yang terkini. jadi RM28.62 X 22 helai = RM629.64. Baru 1 jenis tudung saja.

 

Jom tengok pulak hasil sales seller ni dari bulan september hingga November

  1. instant shawl calista : 14 sold, sales USD254.53 @ RM1126.03
  2. Instant Shawl seroja : 10 sold, sales USD190.43 @ RM842.45
  3. Shawl Instant lestari : 9 sold, sales USD 165.55 @ RM732.38

total sales adalah USD610.51 equivalent to RM2700.86

Di ebay ni tak yah belajar menjual.
Buat iklan dan tinggalkan dekat ebay yang buat marketing, tolong carikan pembeli. Anda dapat jualan, poskan barang tu.
eBay untuk orang yang tak tahu buat sales dan juga yang baru nak belajar berniaga online.
Jika anda seorang zero tentang eBay atau pernah menjual di eBay, ada satu panduan berbentuk eBook yang mana sesuai untuk anda belajar.

Teknik yang diajar simple tapi powerfull, boleh terus praktis. Bagi yang baru buat akaun ebay, anda perlu sabar dan sabar sebab perlu lepasi tempoh 90 hari untuk anda buat jualan . Sebab tu anda kena bermula sekarang. Dapatkan panduan dan belajar. Saya cadangkan pilih PAKEJ B .

Dalam panduan ni , anda belajar step by step dari mula.

Nak tahu apa kandungan eBook eBay ? Sila whatsapp EBOOKEBAY ke 011 3543 1687

 

BUAT TEMPAHAN PANDUAN EBAY INTELLINGENCE DISINI

 

 

Subscribe dulu sahabat, untuk update blog terus ke emel anda

        

Read the latest car news and check out newest photos, articles, and more from the Car and Driver Blog.

JOM BUAT DUIT DENGAN AFFILIATE

Dapatkan laporan percuma bagaimana anda boleh jana pendapatan sampingan sebagai affiliate produk-produk digital. Nak daftar sebagai affiliate pun percuma sahaja.

Anda berminat untuk santai-santai menjana pendapatan sampingan, sila isikan alamat emel terbaik anda di bawah dan tekan butang  DOWNLOAD.

Pastikan EMEL anda adalah betul dan aktif, maknanya emel yang anda baca setiap hari.

About Admin

faridmokhtar
- ONEXOX Official Dealer
- Web Developer
- Affiliate Marketer

Similar Posts

2 Comments

  1. memang lumayan…
    Ramai juga orang beli tudung dekat Ebay yer…
    Anuar recently posted…Selamat Tinggal FBAds!!My Profile

    1. Orang Malaysia yang tinggal luar malaysia dan ada juga muslimah dari negara luar
      faridmokhtar recently posted…Jualan Tudung RM14,191.47 di eBayMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.