3 Idea Memulakan Bisnes Modal Bawah RM800

 

Siapa yang tak nak pendapatan tambahan kan?
Penyebab kepada pencarian pendapatan tambahan ni, antaranya, harga minyak yang tidak menentu (naik lebih kerap berbanding turun),kesannya harga barangan lain pun akan naik.
Ekonomi yang meleset dan keperluan hidup yang tinggi mendorong ramai orang mencari pendapatan lebih, termasuklah golongan yang makan gaji.

Takkan lah kita nak duduk diam saja tanpa buat apa-apa untuk merubah ekonomi kita menjadi lebih baik.

Jadi di sini saya berikan kepada anda 3 Idea Memulakan Bisnes Modal Bawah RM800

1. Bisnes Air Balang

Kos rendah untung lebih 1000% !
Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah.

Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000. (Kos membeli kanopi, meja, serta balang air)

Manakala, kos untuk membuat air pula, sekitar RM100 setiap hari, (bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual).

Sebagai contoh… Jika anda mahu menjual air soya, kos untuk membeli 1kg kacang soya dan 2 beg ais, adalah sekitar RM12 sahaja. Namun setelah di proses menjadi air soya dan dimasukkan ke dalam balang air untuk dijual, anda boleh menjualnya sebanyak 120 cawan. Jika setiap cawan di jual dengan harga RM1.00… Bermakna anda sudah memperolehi RM120… Peningkatan sebanyak 1,000% dari modal yang dikeluarkan.

Begitu juga dengan air-air yang lain…. Kadar keuntungan kasar bisnes air ini… selalunya adalah 500% ke atas berbanding kos modal yang dikeluarkan.

Tuan Mizan Sulaiman buktikan sejak 2008 beliau berniaga air balang, keuntungan beliau RM7000 sebulan ! KLIK DISINI

2. Bisnes Ais Krim

Perniagaan yang tak memerlukan modal runcit yang besar. Tak perlu pun skil yang tinggi untuk bisnes ni dan yang penting tak mengganggu kerja atau bisnes sedia ada anda.

Untung-untung boleh jana RM5000 setiap bulan secara part time.
Saya selalu ambil anak saya balik dari sekolah. Ada satu lelaki ni jual ais krim semasa budak sekolah habis waktu sekolah. Ais krim apa yang dia jual ? Ais krim Malaysia saja pun. Itu pun laku keras, sold out tiap-tiap hari. Dan yang sempoi dia jual 1 perisa saja !

Nak belajar jalankan Bisnes Ais Krim ? KLIK DISINI

3. Bisnes Barang Dari China

Jangan risau jika anda tak mahir berbahasa cina. Anda masih boleh melakukan proses beli barang-barang dari China untuk dijual di sini.
Sememangnya produk dari China adalah murah dan boleh dijual kembali di sini dengan harga yang boleh mengguntungkan anda.

Buat carian produk yang laku dan hot , kemudian anda borong dari China tanpa perlu ke negara China pun dan tak perlu berbahasa cina pun.

Nak belajar dengan serius tentang bisnes ni ? KLIK DISINI

 

Semoga dengan perkongsian 3 Idea Memulakan Bisnes anda dapat menjana pendapatan sampingan dengan keadaan ekonomi sekarang ni.

Anda juga dijemput untuk baca ni > Modal RM8 seunit jana profit RM981.92

 

Sign up untuk artikel buat duit terkini !

Name
Email *

Read the latest car news and check out newest photos, articles, and more from the Car and Driver Blog.

Perniagaan eBay

2 Comments

  1. Info ini pastinya sangat-sangat berguna…
    Terutamanya dah nak masuk bulan Ramadhan ni… Ramai yang sedang tercari-cari idea nak berniaga apa di Bazar Ramadhan nanti..
    Anuar recently posted…Senarai Pemenang Tak Rasmi Contest SEO Belajar Buat BlogMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

faridmokhtar

faridmokhtar adalah seorang Perunding Bisnes Telekomunikasi yang membayar kepada pengguna - ToneGroup. Beliau mempunyai pengalaman yang luas dalam pembangunan laman web. Kenali dan berhubung dengan beliau di Facebook, Twitter dan Google+ .

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →

Maklumat Bisnes eBay

Ketahui Maklumat Tentang eBay

Ingin tahu maklumat lanjut mengenai eBay dan potensi untuk anda jana INCOME USD ? Sila masukkan NAMA ANDA dan EMEL TERBAIK ANDA di bawah ,kemudian klik butang 'SAYA NAK EBAY'

Maklumat Bisnes eBay

Ketahui Maklumat Tentang eBay

Ingin tahu maklumat lanjut mengenai eBay dan potensi untuk anda jana INCOME USD ? Sila masukkan NAMA ANDA dan EMEL TERBAIK ANDA di bawah ,kemudian klik butang 'SAYA NAK EBAY'