Bagaimana Lelaki Ini Berjaya Buat Sale Lebih RM13,294 Di Ebay Dalam Tempoh Kurang Sebulan Dengan 100% Teknik Dropship!

 

Ini cerita seorang power seller di ebay. Beliau seorang pensyarah Matematik di UNIMAP dan juga seorang pelajar PhD dalam Matematik. Ini kisah beliau …..

 

“Mari Saya Kongsikan Bagaimana Saya Berjaya Buat Sale Lebih RM13,294 Di Ebay Dalam Tempoh Kurang Sebulan Dengan 100% Teknik Dropship!

 

Nama saya, Zul Ariffin. Hari ni saya terpanggil untuk berkongsikan bagaimana menjana pendapatan lumayan di Ebay..

Ini contoh barang yang saya jual di Ebay. Jualan barang ini lah yg telah membantu saya sebelum ini dalam menyelesaikan masalah hutang kad kredit saya lebih RM10,000 dalam tempoh 3 minggu, iaitu dengan hanya menggunakan dropship sahaja.

Sushi maker Sushezi Bazooka.

Ini seller cina. Dia jual USD4.99

Ini seller Israel. Dia jual USD22

Ini pulak adalah harga supplier dari www.aliexpress.com

Kita kira dulu berapa profit bersih dari seller Israel ni. Profit bersih $14.07

Profit bersih $14.07 x 150 unit = $2100.50 = RM9388.

Ok ni listing saya pulak..

Ini listing saya yg tengah ‘live’ di ebay. Saya mendapat 325 view sehari trafik 100% percuma dari ebay tanpa sebarang ads.

Lebih 300 unit sold dan hasil dari jualan ini menyebabkan sy mendapat reward dari ebay reward yang tertinggi iaitu top rated seller + power seller di ebay. Alhamdulillah.

Ini screenshot yang sempat saya rakamkan sebagai casestudy untuk anda. Duit yang saya withdraw dari paypal ke akaun bank.

Ini adalah screenshot duit yang dah clear masuk ke akaun bank..

Hasil profit dari 1 akaun ini ialah RM14,145.75, Belum termasuk sekali dengan hasil dari akaun-akaun Ebay yang lain..

Kalau withdraw ke akaun bank ambil masa 2-5 hari bekerja. Manakala withdraw ke kad instant terus masuk ke akaun bank. Sebab tu anda nampak kat screenshot paypal to ada dalam USD dan RM. Withdraw ke kad ni rugi sikit la kena tolak 5usd setiap kali transaksi tapi anda dapat duit instant.

Ada juga duit dari paypal yang saya tak withdraw tapi saya jual je pada sapa-sapa yang nak.

Ok, so macam mana saya buat?

Caranya mudah sahaja. Nampak macam simple tapi tak simple jugak sebenarnye kalau anda tak faham.

Caranya macam ni.

Langkah #1:

Anda cari produk-produk yang trending di www.reddit.com. Luangkan masa sikit baca apa yang trending dan yang tak trending.

Anda pernah dengar tentang website reddit ni?

Untuk pengetahuan anda, website ini merupakan satu forum utama di usa yg mendapat trafik yg sangat tinggi

Di reddit.com banyak topik dan barang yang sedang hot dibincangkan di sini.

Cuba anda lihat gambar di bawah. Website ini merupakan tangga ke tujuh trafik tertinggi di usa.

Dari website ni anda perhatikan topik yg mendapat hits tertinggi dan cubalah luangkan masa sikit baca apa yang tengah di borakkan oleh forumer di sana.

Selain itu juga anda boleh kaji dari facebook tengok apa yang topik tengah trending pulak di USA

Langkah #2:

Setelah anda dah jumpa barang yang hot. Cuba lakukan carian di Ebay pulak. Tengok ada tak produk yang anda kaji tu ada demand yang tinggi di ebay.

Ciri-cirinya:

  1. Barang tu mestilah terjual dengan sangat laju dalam masa 1 jam, dalam masa 24 jam, atau lebih 10 unit terjual sebulan.
  2. Barang tu anda boleh dapat supplier dari aliexpress.com untuk buat dropship.
  3. Barang tu tak vero. Anda boleh jual dalam kuantiti yg banyak.

 

Langkah #3:

Kalau dah jumpa 3 ciri-ciri kat langkah 2 tu apalagi cepat-cepatlah listing di ebay. Setting harga sama or lebih tinggi. Anda jangan risau, walaupun anda letak harga lebih tinggi, InsyaAllah akan ada buyer yg beli dari anda.

Rezeki Allah ni luas. Ada buyer dia takut nak beli barang yang harga murah sangat.

Ada juga buyer yang lebih suka beli barang murah walaupun kualiti kurang asalkan dia dapat dengan harga murah.

So, dari situasi ini sebagai penjual, insyaAllah barang anda pasti akan terjual.

Ini lah yang sy buat untuk menyelesaikan masalah hutang kad kredit saya.

Jika anda pernah menggunakan Facebook dan Instagram sebagai platform untuk menjual barang, kalau anda tanya saya mana lebih mudah, jawapan saya mestilah Ebay.

Kenapa?

Sebabnya ebay ni anda tak perlu pandai mengayat, tak perlu pandai ayat copywriting yang hebat-hebat, tak perlu buat split test, tak perlu layan whatsaap dan pm yang kadang-kadang orang suka tanya-tanya jer tak beli.

Anda tak perlu buat semua tu. Penat. Serius penat. Saya dah rasa dulu. Sampai bini tegur “Hai bang…layan customer lagi lama dari layan isteri.” hahaha 😀

Ebay ni mudah sangat-sangat. Orang datang Ebay memang dia dah mindset nak beli. Anda cari je barang apa yang dorang ni nak.

Tunjuk jer nak beli ke tak, insyaAllah kalau harga anda tawarkan tu dia setuju, dan item description anda bagi tu buat dia paham, insyaAllah confirm dia bayar kat anda.

Kalau anda rasa artikel yang saya share ni bermanfaat dan anda nak belajar lebih lanjut, baru-baru ni sy dapat PM, whatsapp dan emel yang bertalu-talu untuk saya buatkan panduan macam mana nak buat bisnes di ebay ni.

Apa yang saya share ni cuma 5% sahaja daripada content ebook yg telah sy dokumenkan. Dalam ebook tu saya dah siapkan proses dari A to Z.

Jika anda seorang newbie atau bekas ebayer, ebook ni sesuai untuk anda belajar. Sebabnya ia adalah proven case study dan ianya easy friendly.

Keduanya, saya ajar teknik yang simple tapi powerfull, anda boleh terus praktiskan. Cuma anda perlu sabar sikit. Akaun anda memerlukan tempoh 90 hari untuk kuat.

Semua step apa yang patut anda buat, bagaimana nak bermula dan macam mana cara nak jual saya ada ceritakan secara terperinci dalam ebook ni.

Pelaburan yang anda keluarkan untuk mendapatkan ilmu ini sangat berbaloi. Ilmu yang anda dapat anda boleh pakai sampai bila-bila takkan habis. Jika anda berminat boleh boleh klik link berikut untuk dapatkan ebook ini dengan harga istimewa.

BUAT TEMPAHAN PANDUAN EBAY INTELLINGENCE DISINI

Sekarang anda dah Nampak tak potensi bisnes di ebay ini? Kenapa anda perlu buat bisnes di ebay?

 

  • Tak perlu fikir tentang masalah ayat copywriting
  • Tak perlu keluarkan kos iklan seperti facebook ads
  • Tak perlu layan customer di whatsapp
  • Tak perlu pandai Tarik trafik

Untuk membantu anda memahami bagaimana untuk menjual di Ebay, saya telah dokumenkan semua proses bagaimana saya bangunkan bisnes di Ebay sehingga saya berjaya mendapat status power seller.

Jika anda inginkan kepantasan untuk berjaya, belajarlah dari orang yang dah pernah melalui jalan yang ingin anda belajar.

Nak tahu apa kandungan eBook eBay ? Sila whatsapp EBOOKEBAY ke 01135431687

Secara kesimpulannya, dalam Ebook ini saya ajar dari A to Z bagaimana nak buat bisnes di Ebay. Dan untuk memudahkan pemahaman anda, saya bahagikan kepada 3 topik utama seperti di bawah:

“Saya Sangat Berminat Dan Apakah Yang Perlu Saya Lakukan?”

Mudah sahaja! Anda boleh klik pada pautan di bawah untuk menempah Ebook Ebay Intelligence ini daripada saya.

Opps sebelum tu  … Ada 3 Pakej yang anda boleh pilih

PAKEJ A – Ebook sahaja . Belajar asas ebay, bagaimana nak setup akaun ebay dan paypal, cara-cara membuat iklan di ebay, membeli barang, membuat kajian produk dan strategi bagaimana nak buat jualan.

 PAKEJ B – Pakej ini merangkumi Ebook Panduan & ia turut mengandungi tools penting untuk bisnes di Ebay anda. Saya sarankan agar anda dapatkan pakej ini.

  1. Ebook Ebay Intelligence
  2. Senarai Supplier UK Europe
  3. Senarai Wholesaler / Supplier USA
  4. Adobe Photoshop Portable
  5. Document Template Follow Up Customer
  6. Document template avatar multiple account
  7. 400 Niche Berpotensi Di Ebay
  8. Template Keyword Ebay Feedback (Microsoft word)
  9. Ultimate Guide for Dropshipping
  10. 50 Ways to Make Your First Sale
  11. Group Support di Facebook

PAKEJ C – Untuk pakej ini, semua item yang terdapat pada Pakej B, ada di dalam pakej ini. Cuma bezanya ialah anda boleh hadir ke Bengkel Sehari bersama saya pada tarikh yang telah ditetapkan.

Melalui bengkel ini, anda boleh belajar secara praktikal bagaimana nak setup akaun ebay dari A to Z, membuat kajian produk, dan membuat product sourcing.

  • Set up akaun ebay, paypal dan terapeak.
  • Strategi membina reputasi DSR (detail seller rating) dalam masa 2 minggu.
  • Teknik membuat kajian produk hot secara manual.
  • Teknik membuat kajian produk hot menggunakan software terapeak.
  • Tips & trick mengelakkan akaun kena suspend.
  • Strategi product sourcing (Mencari supplier).
  • Strategi mendapatkan status power seller dalam masa yang singkat.
  • BONUS: Senarai supplier ebay seller israel.

 

Subscribe dulu sahabat untuk update blog terus ke emel anda

Leave a Reply

CommentLuv badge

faridmokhtar

faridmokhtar adalah seorang Perunding Bisnes Telekomunikasi yang membayar kepada pengguna – ToneGroup. Beliau mempunyai pengalaman yang luas dalam pembangunan laman web. Kenali dan berhubung dengan beliau di Facebook, Twitter dan Google+ .

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →

Jana Pendapatan RM2000 sebulan dengan eBay

Ketahui Maklumat Tentang eBay

Ingin tahu maklumat lanjut mengenai eBay dan potensi untuk anda jana INCOME USD ? Sila masukkan NAMA ANDA dan EMEL TERBAIK ANDA di bawah ,kemudian klik butang 'SAYA NAK EBAY'