7 Jenis Barang yang Terjual di ebay Setiap 10 Saat

BUAT TEMPAHAN PANDUAN EBAY INTELLINGENCE DISINI

 

Anda dah tengok-tengok dah laman ebay ? Tahu tak apa barang yang laris terjual di laman ebay dalam tempoh masa 10 saat ?

Ini antara barang-barangnya.

  1. Jam tangan terjual di ebay setiap 3 saat
  2. Smartphone terjual di ebay setiap 4 saat
  3. Baseball card terjual di ebay setiap 4 saat
  4. Dress terjual di ebay setiap 6 saat
  5. Kasut wanita terjual di ebay setiap 6 saat
  6. Home decor terjual di ebay setiap 8 saat
  7. necklace terjual di ebay setiap 10 saat

Rujuk sumber gambar berikut :

Jadi anda dah tahu , ramai orang dari US membeli barang-barang ni . Tak mustahil anda juga boleh mendapat sebahagian pendapatan daripada barang-barang ni.

Jom kita tengok 1 barang ni yang terjual setiap 3 saat di ebay. Jam tangan !

Ini adalah jam yang terlaris di ebay.

Jom tengok berapa banyak dia ada untung daa ….

$3.51 x 10273 unit = $36058 = RM159,793.77

Kalau kita ambil 10% sahaja profit dari sales ni dah dapat RM15,979.38. Banyakkan?

Berdasarkan data jualan di ebay dalam masa 3 bulan sahaja ( 30 okt 2016 – 27 Jan 2017) jumlah jualan jam tangan di website ebay.com adalah sebanyak $18,103,722.11 = RM80,228,019.84

dan jumlah jam yang terjual adalah sebanyak 281,417 unit!

RM80 juta transaksi dalam masa 3 bulan. Nak tahu tak berapa penjual ebay Malaysia dapat share daripada hasil jual jam ni ?

Ada lebih kurang 1,314 listing jam dari Malaysia… Banyak tu ….

Tak perlu pun jual jam berjenama, apa tah lagi yang mahal-mahal…. Anda dah tengokkan berapa harga modal , dan berapa harga jual jam tu kan?  Nak tahu lagi , cuba cari ‘watch’ di ebay dan tengok jam apa yang ada di ebay tu … dan kebanyakkannya main ‘dropship’ saja … senang, tak perlu simpan stok, tak perlu keluar modal yang banyak.

Dengan sedikit maklumat ni, saya harap anda lebih terbuka minda dalam perniagaan ebay ni. Dan anda perlu tahu, berniaga di ebay ni bukanlah cara mudah untuk untung lumayan dengan cepat. Orang kata pelan-pelan kayuh. Bina reputasi dahulu, belajar dahulu.

Ada banyak cara nak belajar, jangan main redah saja nak menjual di ebay, nanti akaun kena suspend. Anda boleh cuba sendiri membeli dulu di ebay atau cuba tengok video-video berkaitan ebay. Tapi memang akan slow bagi yang tak ada pengalaman , bila nak belajar sendiri ni.

Nak cepat dan lebih mudah anda fokus, cari orang yang ada pengalaman dengan selok-belok bisnes di ebay.

 

BUAT TEMPAHAN PANDUAN EBAY INTELLINGENCE DISINI

 

 

Subscribe dulu sahabat untuk update blog terus ke emel anda

Free BeTheme WordPress Theme is the best product we ever did.

Leave a Reply

CommentLuv badge

faridmokhtar

faridmokhtar adalah seorang Perunding Bisnes Telekomunikasi yang membayar kepada pengguna – ToneGroup. Beliau mempunyai pengalaman yang luas dalam pembangunan laman web. Kenali dan berhubung dengan beliau di Facebook, Twitter dan Google+ .

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →