Ringgit Jatuh , Jom Kita Buat Untung !

Mesti anda rasa macam nak marah bila baca tajuk artikel ni  kan ?  Sabar … baca dulu ya …

Kenapa bila masa ringgit tengah jatuh ni, ia Bagus bagi  sesetengah orang ?
Sebabnya masa ni lah peniaga di EBAY kaut untung !

Anda nak tahu tak bagaimana ada seorang seller di ebay kaut untung RM14,191.47 dalam masa 25 hari saja !

Ada yang mesti kata saya mengarut, penipu dan macam-macam  lah. Tak percaya sudah. Skang pegi www.ebay.com , banyak  produk kan ? Ini bisnes trade … nak belajar macam mana ?

teruskan membaca ya … sabar …

Semua tahu matawang USD lebih tinggi berbanding RM. Lebih- lebih lagi waktu sekarang. Ini jumlah tukaran USD ke RM yang saya semak tadi

1 USD = 4.46 RM — RM rendah !! (nilai pada masa artikel ni ditulis)
Kalau kita membeli dari luar dalam USD , memang lah mahal.
Tapi cuba fikir, kita pulak menjual dalam USD, dapat duit, tukarkan kepada RM ??

Macam mana pulak tu ? Tak reti lah !

sabar ye orang muda … baca sampai habis …

Bagi yang baru mengenali ebay, ebay bukanlah satu platform baru malahan sudah lama berada di atas talian dalam industri bisnes online.
Sebelum ni ebay dikuasai oleh penjual antarabangsa, tapi sekarang sudah ramai penjual tempatan (Malaysia) yang turut mengaut keuntungan dari ebay !

Nak tengok hasil dari ebay ? View Imej dibawah …

 

Next jom tengok Pendapatan Penjual ebay Malaysia …
Dalam diam mereka ni buat duit 4 angka hingga 7 angka setiap bulan.

1. ebay ID : ohbuybuybuy


Jualan sebulan sebanyak USD 598,804.87 bersamaan dengan RM2,463,758.90!! Anda bayangkan jika keuntungan bersih setelah ditolak segala kos katakan kita ambil paling rendah 15% sahaja, untung BERSIH sebanyak RM369,563.84 sebulan!!

2. Ebay ID : eawakening

Jualan bulanan sebanyak USD231,207.29 iaitu bersamaan dengan RM951,294.63. Nilai traksaksi jualan yang mencecah 1 juta!!. jika untung bersih kita ambil 15% sahaja dah menjadi RM142,694.19 sebulan!!!
Cukup lah dua tu, nanti banyak-banyak, anda jeles pulak , mereka ni duduk diam-diam kat rumah mengadap komputer buat duit banyak-banyak, siapa pun tak tahu.

Nanti ada pulak yang kata .. eleh buat MLM la tu, duit  banyak.Ingat kat Malaysia ni bisnes MLM saja ke yang ada ?Tu la benda yang tak tahu jangan memandai menahu !

Kadang-kadang peluang tu datang tiba-tiba, jadi bila dah peluang sampai depan mata, baca, kaji dan ambil tahu, jangan menahu. Tak tahu kita belajara sama-sama. Anda tahu tak peluang berniaga di ebay masih luas dan relevan sampai ke hari ni. Dan selagi platform ebay masih ada, disitu juga anda boleh dapat keuntungan hanya di depan komputer.

Laman ebay dah terkenal, anda tak perlu lah buat pemasaran lagi. List kan produk di ebay dan tunggu orang beli, ebay yang buat marketing untuk anda. Lagi mau malas ke?

 

Apa lagi , sekarang boleh start untuk cuba-cuba di ebay. Tak tahu nak mula ? Tak apa , pelan-pelan. Lepas ni saya dedahkan lagi tentang ebay di artikel lain dan anda tunggu saja emel tentang ni, atau boleh subscribe terus di web ni kalau tak mahu terlepas baca artikel tentang ebay ni.

Sebelum tu tengok sikit , barang yang anda tak terjangka boleh dijual , dan ada orang beli online pun masuk juga di ebay ! Hanya untuk buka kan minda anda bahawa benda yang ada tak terfikir pun boleh jana duit !

Ninnndia .. Plastik Aiskrim Malaysia !

Dia jual USD 14.80 .. lebih kurang RM66 ! Modal rasanya dalam RM 5 – RM8 saja … Dia dah jual 18 bungkus.

Nak tahu lagi … Tungguuu ya…

Ambil peluang dan ambil tahu !

BUAT TEMPAHAN PANDUAN EBAY INTELLINGENCE DISINI

 

Atau sila subscribe dulu sahabat untuk update blog terus ke emel anda


Leave a Reply

CommentLuv badge

faridmokhtar

faridmokhtar adalah seorang Perunding Bisnes Telekomunikasi yang membayar kepada pengguna – ToneGroup. Beliau mempunyai pengalaman yang luas dalam pembangunan laman web. Kenali dan berhubung dengan beliau di Facebook, Twitter dan Google+ .

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →